Відділ освіти, культури, молоді, спорту та гендерної рівності Ванчиковецької сільської ради

У Ванчиковецькій територіальній громаді відділом освіти, культури, молоді, спорту та гендерної рівності спільно з сектором «Служба у справах дітей» був здійснений об’їзд закладів освіти до Всеукраїнського рейду «Урок». Мета рейду – виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до навчання, вжиття заходів щодо усунення причин і умов, внаслідок яких діти можуть бути не охоплені навчанням, притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Законом України «Про освіту» встановлено обов’язковість середньої освіти для кожного громадянина. Це означає, що освітнім процесом мають бути охоплені всі діти віком від 6 до 18 років.

Під час об’їзду здійснено звірення з адміністраціями навчальних закладів обліку дітей шкільного віку, дітей, які проживають в сім’ях, що опинились в складних життєвих обставинах. Перевірено умови проживання цих дітей.

З батьками дітей проводилися профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства, їх обов’язків у здобутті дітьми повної загальної середньої освіти.

Всі діти громади шкільного віку охоплені навчанням.

Адже діти – це найголовніший скарб нашого суспільства! Давайте разом дбати про них і виховувати своїм кращим прикладом!